منتدى الدكتور ياسر عبدالله
مرحباً بكم في منتدى الدكتورياسرعبدالله للتأصيل الإسلامي







منتدى الدكتور ياسر عبدالله
مرحباً بكم في منتدى الدكتورياسرعبدالله للتأصيل الإسلامي







منتدى الدكتور ياسر عبدالله
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الدكتور ياسر عبدالله

إسلامـــــــي - تربـــــــــوي - تعليـــــــمي - إجتماعــــــي- تكنولوجـــــــي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 احلى شاورمة فراخ

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
مروه ابراهيم شمروخ
عضو سوبر
عضو سوبر



عدد المساهمات : 184
تاريخ التسجيل : 27/05/2010

احلى شاورمة فراخ  Empty
مُساهمةموضوع: احلى شاورمة فراخ    احلى شاورمة فراخ  Icon_minitimeالخميس 7 يوليو 2011 - 11:50

أولا : المقادير .........الكميات حسب العدد في الأسرة
فراخ مخلية
ثوم مفروم بحجم ملعقة شاي ( يعني يادوب يدي النكهة )
بصلة كبيرة
فلفل أخضر وممكن الوان لو فيه
طماطم
كاتشب حار , مايونيز
توابل كثيرة (عشان الريحة والنكهة كمان)
زيت مش كتير
لمونة , شوية خل
الطريقه
حتقطعي الفراخ لشرائح طولية رفيعة
وتجيبي التوم على جنب تحطيلو اللمون والخل والتوابل بقى (ملح ,فلفل ,بهارات ,ذرة جنزبيل , حبهان , شطة ............زي ما تحبي.
نتبل الفراخ بخلطة التوم وتسيبيهم كام ساعة ممكن من باليل لحد تاني يوم
وقبل ما تدخلي ع مرحلة الطهي حتقطعي كل الحاجات الباقية لشرائح طولية رفيعة كمان ( البصل , الفلفل , الطماطم )بس طبعا كل حاجة لوحدها
طاستك التيفال وياريت تكون عميقة عشان تاخدي راحتك في التقليب
نبدأ الأول نحط الزيت في الطاسة وبعديه على طول تحطي البصل وتقلبي لحد ما تبدأ تدبل وتصفر
" ياريت ما نحطش مع البصل اي توابل وقت التحمير عشان ما تتحرقش "
المهم اصفرت البصلة وبقت حلوة كدة نضع الفراخ وقلبي لحد ما لونها يتغير ويبقى ابيض وتشتد , حنقلب شوية على نار هادية لحد ما تستوي
حنحط الفلفل ونقلب شوية صغيرين كمان بس ماتسيبهوش يدبل ويفقد لونه الجميل
دلوقتي ممكن تضيفي حبة توابل تانية عشان تظبطيها ومعاهم رشة الكاتشب الحار وأخيرا حنحط الطماطم ونقلب تقليبتين لحد ما تتشوح بس ماتنزلش مايتها وتبدأ تتسبك اوعي !حتفقدي لون من الألوان
حضري طبقك اللي حتقدمي فيه وزوقيه بشوية بقدونس ومايونيز وحطي اكلتك الجميلة
وقدمي معاها البطاطس المحمرة وسلطة الطحينة
ممكن تقدميها سندوتشات في عيش (شامي) او تتاكل اكل .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أريج
عضو ملكي
عضو ملكي
أريج


عدد المساهمات : 5089
تاريخ التسجيل : 02/08/2010
العمر : 31

احلى شاورمة فراخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى شاورمة فراخ    احلى شاورمة فراخ  Icon_minitimeالخميس 7 يوليو 2011 - 16:48

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شيماء ابوالحسن رمضان صديق
عضو سوبر
عضو سوبر



عدد المساهمات : 182
تاريخ التسجيل : 22/04/2011

احلى شاورمة فراخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى شاورمة فراخ    احلى شاورمة فراخ  Icon_minitimeالثلاثاء 12 يوليو 2011 - 12:57

تسلم ايدك مروة فعلا رائعة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مروه ابراهيم شمروخ
عضو سوبر
عضو سوبر



عدد المساهمات : 184
تاريخ التسجيل : 27/05/2010

احلى شاورمة فراخ  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى شاورمة فراخ    احلى شاورمة فراخ  Icon_minitimeالثلاثاء 12 يوليو 2011 - 22:50

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
شكرا على مرورك العطر اختى *شيماء ابو الحسن*
والأروع هو تعليقك اسأل الله ان يرزقكى الفردوس الأعلى (اللهم آمين)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
احلى شاورمة فراخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» احلى العبارات
» احلى رمضان
» انشودتى احلى
» احلى وصفات الدجاح
» احلى اكلة كوارع بالحمص

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الدكتور ياسر عبدالله :: الرُكن الاجتماعي :: الرُكن الاجتماعي :: المطبخ نفس وفن ومهاره-
انتقل الى: