طبعا حبيبتى شكرا على تعبك ولكن الأكلة دى بالخصوص عندى اتقطع حتت ولا أكلها أو اعملها مجرد اسمها يقلب معدتى فورا وأنا حبيت ارخم عليكى بس وعلى كل حال تسلم إيديك وبالهنا والشفا لمحبيها .
أريج عضو ملكي
عدد المساهمات : 5089 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 العمر : 31
موضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص الجمعة 15 نوفمبر 2013 - 11:46
حرااااااااااام عليكى يا دعاء كوارع
ومالها الجبنة والبطاطس المحمرة فلة وربنا
دعاء مكي مشرف سابق
عدد المساهمات : 1289 تاريخ التسجيل : 20/12/2011 العمر : 45
بارك الله فيكِ يادعاء بس أنا بحبها بالشوربة البيضاء بدون صلصة
مع الفتة إيه رأيك بقى
ان شاء الله يكون ده طلب حضرتك
بالشرح والفديو
الكوارع هى اكلة شعبية مصرية شهيرة , يكثر اكلها فى فترة عيد الاضحى و فى باقى ايام السنة ايضأ , تقدم فى بعض المطاعم , مفضلة بشدة لدى البعض , و لكن ترى بعض الزوجات والامهات ان طريقة تحضيرها صعبة ومعقدة , ولكننا فى هذا المقال سنوضح طريقة عمل الكوارع و فتة الكوارع و صوص الطماطم وطشة الثوم المميزةباسهل الطرق و اشهاها , وايضا سنوضح طريقة عملها بالفيديو لمتابعة الخطوات بدقة .
اولا : مقادير و خطوات عمل الكوارع
- مقادير الكوارع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فرد كوارع ( كندوس او بتلو ) جزر - كرفس - كرات ربع معلقة جنزبيل و 3 حبات حبهان و مستكة فلفل اسود حب ملح ورق لورا بصل اعشاب ( اى اعشاب يمكن استخدامها فى السلق ) جوز الطيب طماطم بورية
- خطوات طريقة عمل الكوارع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]عند شراء الكوارع نطلب كوارع بتلو مخلية ( يفضل شراء الكوارع البتلو لانها سرعة التسوية عكس الكوارع الكندوس فحجمها كبير ) نغلى كمية من الماء لمدة نصف ساعة , بعد ذلك نضيف الى الماء ورق اللورا و الفلفل الاسود , الجنزبيل و جوز الطيب و البصل و الجزر والكرفس والاعشاب ونتركهم لمدة 3 دقائق .يتم فتح الكوارع من ناحية المفاصل بسكين قوى ( موضح فى الفيديو ) ثم نضعها فى الماء والتوابل وتترك من ساعة الى ساعة ونصف .يتم اخراج الكوارع و نخليها من العضم و نقوم بتقطيعها الى اجزاء صغيرة ( موضح فى الفيديو ) و ( يمكن وضع اجزاء صغيرة منها فى الفتة ) نضع الاجزاء بالاضافة الى الطماطم البورية و نقطة زيت فى صينة ونضعها فى الفرن لمدة دقائق . يمكن وضع شوربة الكوارع على الفتة او فى اطباق على حسبة الرغبة .
ثانيا : مقادير و خطوات عمل فتة الكوارع
- مقادير فتة الكوارع . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]كوب رز على كوب ماء نص ثومورق لورا ملح زبدة رغيف عيش يحمر مع ملعقة زبدة
- خطوات طريقة عملفتة الكوارع . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع الزبدة فى الحلة ع النار و نقلبها حتى تسيح >> نضع الرز ونقلبه جيدا مع الزبدة و نتركه حتى يسخن قليلا >> نضع الماء الى الرز بعد تسخينه , ونجعل درجة النار منخفضة ويترك ليستوى .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بالنسبة للعيش ( نقطع العيش البلدى قطع صغيرة ونضيف اليه مكعب زبدة او مكعبين و كمون و توم و نقلبهم جميعا ) ثم نضعه فى الفرن فى طاسة و نخرجه بعد ان يتحمصوا و يوضع بعد ذلك داخل الرز بالاضافة الى طشة الثوم و صوص الطماطم .
- خطوات طريقة عملصوص الطماطم . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نقطع الطماطم ونضعها فى الخلاط بالاضافة الى نصف كوب ماء و نشغل الخلاط و يمكن تصفية الطماطم من الماء او تركها حسب الرغبة .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع عصير الطماطم الى حلة و (نضع عليها ثوم حسب الرغبة) >> نضع عليها بعد دقائق الكمون و الملح والفلفل >> نضع عليها معلقتين طماطم بورية لظبط لونها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]تترك من 10 ل 12 دقيقة على النار مغطاه حتى يساعد البخار على تسويتها .
شرح بالفيديو طريقة عمل الكوارع وفتة الكوارع و صوص الطماطم و طشة التوم
فاطمة حمدى حسن المشرف المميز
عدد المساهمات : 3178 تاريخ التسجيل : 21/02/2013 العمر : 41