منتدى الدكتور ياسر عبدالله
مرحباً بكم في منتدى الدكتورياسرعبدالله للتأصيل الإسلامي







منتدى الدكتور ياسر عبدالله
مرحباً بكم في منتدى الدكتورياسرعبدالله للتأصيل الإسلامي







منتدى الدكتور ياسر عبدالله
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الدكتور ياسر عبدالله

إسلامـــــــي - تربـــــــــوي - تعليـــــــمي - إجتماعــــــي- تكنولوجـــــــي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 احلى اكلة كوارع بالحمص

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
دعاء مكي
مشرف سابق
مشرف سابق
دعاء مكي


عدد المساهمات : 1289
تاريخ التسجيل : 20/12/2011
العمر : 45

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالإثنين 11 نوفمبر 2013 - 18:37


بصو ده احلى اكلة كوارع اكلتها بالحمص 
جميلة جدا 
وحتعجبكم خالص 

تعرفو انا اصلا لاااكل الكوارع 
لاكن لما عملتها بهذه الطريقة بكلها على طول 






[url=[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]]url]

المقادير

 

2 كوارع بتلو مقطعة
 2 حبة بصل مفروم
 5 حبة طماطم منزوعة الجلد والبذور
 5 فص ثوم مفروم
 5 فص مستيكه
 2 حبة حبهان
 2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
 ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
ماء حسب الحاجة
1 كوب حمص مسلوق


الطريقة
1.
يغلى ماء في قدر وتضاف الكوارع وتترك لمدة 3 دقائق ثم تخرج من الماء.
2. يحمر البصل حتى يحمر لونه ثم يخرج البصل من الزيت.
3. بإستخدام نفس القدر تضاف المستيكه وضاف إليها الكوارع ويغطى القدر وتترك لمدة 5 دقائق حتى تكتسب طعم المستيكة.
4. يعاد البصل إلى قدر الكوارع ويضاف إليه الطماطم والثوم والحبهان والملح والفلفل الأسود.
5. تضاف كمية كافية من الماء حتى تغطي الكوارع وعندما يبدأ الماء في الغليان تخفض درجة الحرارة وتترك حتى تطهى الكوارع تماماً.
6. يمكن إضافة كميات من الماء الساخن إذا قلة كمية الماء التي تغطي الكوارع.
7. يضاف الحمص المسلوق 10 دقائق قبل الإنتهاء من تسوية الكوارع




 وبالهنا والشفا.



ملحوظه 
@@
بتاخذ حوالى 40 دقيقة فى الحلة البرستو 
على الاقل 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاطمة حمدى حسن
المشرف المميز
المشرف المميز
فاطمة حمدى حسن


عدد المساهمات : 3178
تاريخ التسجيل : 21/02/2013
العمر : 41

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالإثنين 11 نوفمبر 2013 - 21:20

طبعا حبيبتى شكرا على تعبك ولكن الأكلة دى بالخصوص عندى اتقطع حتت ولا أكلها أو اعملها مجرد اسمها يقلب معدتى فورا وأنا حبيت ارخم عليكى بس وعلى كل حال تسلم إيديك وبالهنا والشفا لمحبيها .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أريج
عضو ملكي
عضو ملكي
أريج


عدد المساهمات : 5089
تاريخ التسجيل : 02/08/2010
العمر : 31

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالجمعة 15 نوفمبر 2013 - 11:46


حرااااااااااام عليكى يا دعاء كوارع

ومالها الجبنة والبطاطس المحمرة فلة وربنا Smile
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دعاء مكي
مشرف سابق
مشرف سابق
دعاء مكي


عدد المساهمات : 1289
تاريخ التسجيل : 20/12/2011
العمر : 45

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالثلاثاء 19 نوفمبر 2013 - 17:32


شكرا يافاطمة
على فكرة انا كنت زيك واكثر 
ده كمان ولا بلاش
بس بعد ماعملتها بقيت اكلها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دعاء مكي
مشرف سابق
مشرف سابق
دعاء مكي


عدد المساهمات : 1289
تاريخ التسجيل : 20/12/2011
العمر : 45

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالثلاثاء 19 نوفمبر 2013 - 17:35


مالها الكوارع يادلال 
اقصد يااريج
خلاص بلاها كوارع كلى بطاطس
هههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاطمة حمدى حسن
المشرف المميز
المشرف المميز
فاطمة حمدى حسن


عدد المساهمات : 3178
تاريخ التسجيل : 21/02/2013
العمر : 41

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالخميس 21 نوفمبر 2013 - 0:56

دعاء مكي كتب:

شكرا يافاطمة
على فكرة انا كنت زيك واكثر 
ده كمان ولا بلاش
بس بعد ماعملتها بقيت اكلها
ولو يادودو ما تحاوليش وفيما بعد لو هو بيحبها ياكلها عند أمه لا يمكن هههههههههه .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
خالد السيد
نائب المديرالعام
نائب المديرالعام
خالد السيد


عدد المساهمات : 5741
تاريخ التسجيل : 19/05/2010

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالجمعة 22 نوفمبر 2013 - 5:38


 
بارك الله فيكِ يادعاء بس أنا بحبها بالشوربة البيضاء بدون صلصة
 
مع الفتة إيه رأيك بقى
 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://dryasser73islam.ahlamountada.com
دعاء مكي
مشرف سابق
مشرف سابق
دعاء مكي


عدد المساهمات : 1289
تاريخ التسجيل : 20/12/2011
العمر : 45

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالسبت 23 نوفمبر 2013 - 17:17


ان شاء الله ححاول اجربها ونشوف ايه الطعم
شكرا استاذ خالد
بارك الله فيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دعاء مكي
مشرف سابق
مشرف سابق
دعاء مكي


عدد المساهمات : 1289
تاريخ التسجيل : 20/12/2011
العمر : 45

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالأربعاء 4 ديسمبر 2013 - 5:37

خالد السيد كتب:

 
بارك الله فيكِ يادعاء بس أنا بحبها بالشوربة البيضاء بدون صلصة
 
مع الفتة إيه رأيك بقى
 

ان شاء الله يكون ده طلب حضرتك 
بالشرح والفديو 




الكوارع هى اكلة شعبية مصرية شهيرة , يكثر اكلها فى فترة عيد الاضحى و فى باقى ايام السنة ايضأ , تقدم فى بعض المطاعم , مفضلة بشدة لدى البعض , و لكن ترى بعض الزوجات والامهات ان طريقة تحضيرها صعبة ومعقدة , ولكننا فى هذا المقال سنوضح طريقة عمل الكوارع و فتة الكوارع و صوص الطماطم وطشة الثوم المميزةباسهل الطرق و اشهاها , وايضا سنوضح طريقة عملها بالفيديو لمتابعة الخطوات بدقة .


اولا : مقادير و خطوات عمل الكوارع

- مقادير الكوارع

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فرد كوارع ( كندوس او بتلو )  جزر - كرفس - كرات  ربع معلقة جنزبيل و 3 حبات حبهان و مستكة فلفل اسود حب  ملح  ورق لورا  بصل  اعشاب ( اى اعشاب يمكن استخدامها فى السلق )  جوز الطيب  طماطم بورية 

- خطوات طريقة عمل الكوارع 

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]عند شراء الكوارع نطلب كوارع بتلو مخلية ( يفضل شراء الكوارع البتلو لانها سرعة التسوية عكس الكوارع الكندوس فحجمها كبير ) نغلى كمية من الماء لمدة نصف ساعة , بعد ذلك نضيف الى الماء ورق اللورا و الفلفل الاسود , الجنزبيل و جوز الطيب و البصل و الجزر والكرفس والاعشاب ونتركهم لمدة 3 دقائق .يتم فتح الكوارع من ناحية المفاصل بسكين قوى ( موضح فى الفيديو ) ثم نضعها فى الماء والتوابل  وتترك من ساعة الى ساعة ونصف .يتم اخراج الكوارع و نخليها من العضم و نقوم بتقطيعها الى اجزاء صغيرة ( موضح فى الفيديو ) و ( يمكن وضع اجزاء صغيرة منها فى الفتة ) نضع الاجزاء بالاضافة الى الطماطم البورية و نقطة زيت فى صينة ونضعها فى الفرن لمدة دقائق .
يمكن وضع شوربة الكوارع على الفتة او فى اطباق على حسبة الرغبة .



ثانيا : مقادير و خطوات عمل فتة الكوارع

- مقادير فتة الكوارع 
.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]كوب رز على كوب ماء نص ثومورق لورا ملح   زبدة  رغيف عيش يحمر مع ملعقة زبدة 


- خطوات طريقة عمل فتة الكوارع 
.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع الزبدة فى الحلة ع النار و نقلبها حتى تسيح >> نضع الرز ونقلبه جيدا مع الزبدة و نتركه حتى يسخن قليلا >> نضع الماء الى الرز بعد تسخينه , ونجعل درجة النار منخفضة ويترك ليستوى .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نقلب الرز من اجل تسوية سليمة .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بالنسبة للعيش ( نقطع العيش البلدى قطع صغيرة ونضيف اليه مكعب زبدة او مكعبين و كمون و توم و نقلبهم جميعا ) ثم نضعه فى الفرن فى طاسة و نخرجه بعد ان يتحمصوا و يوضع بعد ذلك داخل الرز بالاضافة الى طشة الثوم و صوص الطماطم .


ثالثا : مقادير و خطوات عمل صوص الطماطم

- مقادير صوص الطماطم
.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]2 حبة طماطم 

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]طماطم بورية 

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نص كوب ماء

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ملح و فلفل 

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]كمون

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]زيت او سمن


- خطوات طريقة عمل صوص الطماطم
.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نقطع الطماطم ونضعها فى الخلاط بالاضافة الى نصف كوب ماء و نشغل الخلاط و يمكن تصفية الطماطم من الماء او تركها حسب الرغبة .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع عصير الطماطم الى حلة و (نضع عليها ثوم حسب الرغبة) >> نضع عليها بعد دقائق الكمون و الملح والفلفل >> نضع عليها معلقتين طماطم بورية لظبط لونها 

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]تترك من 10 ل 12 دقيقة على النار مغطاه حتى يساعد البخار على تسويتها .


شرح بالفيديو
طريقة عمل الكوارع وفتة الكوارع و صوص الطماطم و طشة التوم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاطمة حمدى حسن
المشرف المميز
المشرف المميز
فاطمة حمدى حسن


عدد المساهمات : 3178
تاريخ التسجيل : 21/02/2013
العمر : 41

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالأربعاء 4 ديسمبر 2013 - 19:44

حرااااااااااااام عليكى يادودو أنتى ما صدقتى يابنتى هههههههههههههه ربنا يسعدك وتمتعينا باأكلات تانية وسيبك من الكوارع شوية ها .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دعاء مكي
مشرف سابق
مشرف سابق
دعاء مكي


عدد المساهمات : 1289
تاريخ التسجيل : 20/12/2011
العمر : 45

احلى اكلة كوارع بالحمص  Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلة كوارع بالحمص    احلى اكلة كوارع بالحمص  Icon_minitimeالأربعاء 4 ديسمبر 2013 - 22:13

فاطمة حمدى حسن كتب:
حرااااااااااااام عليكى يادودو أنتى ما صدقتى يابنتى هههههههههههههه ربنا يسعدك وتمتعينا باأكلات تانية وسيبك من الكوارع شوية ها .



وراك  وراك ياجميل 




وحتكليها حتكليها 

مش لازم تقولى محبوش لاحبيه 
هههههههههههههههههههههه

معلش علشان خاطر الاستاذ خالد 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
احلى اكلة كوارع بالحمص
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اكلة من كل بلد
» انشودتى احلى
» احلى العبارات
» احلى رمضان
» احلى شاورمة فراخ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الدكتور ياسر عبدالله :: الرُكن الاجتماعي :: الرُكن الاجتماعي :: المطبخ نفس وفن ومهاره-
انتقل الى: