منتدى الدكتور ياسر عبدالله
مرحباً بكم في منتدى الدكتورياسرعبدالله للتأصيل الإسلامي







منتدى الدكتور ياسر عبدالله
مرحباً بكم في منتدى الدكتورياسرعبدالله للتأصيل الإسلامي







منتدى الدكتور ياسر عبدالله
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الدكتور ياسر عبدالله

إسلامـــــــي - تربـــــــــوي - تعليـــــــمي - إجتماعــــــي- تكنولوجـــــــي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كيكه جميله

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
حنين حسين
عضو مميز
عضو مميز



عدد المساهمات : 80
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

كيكه جميله  Empty
مُساهمةموضوع: كيكه جميله    كيكه جميله  Icon_minitimeالثلاثاء 16 أغسطس 2011 - 4:29

المقادير
2 و نصف كوب دقيق
اكوب سكر
اكوب لبن
ثلاث اربع كوب سمن
علبة زبادى صغيره
كيس فانيليا
كيس بيكنج بودر
زبيب او فواكه مجففه لو فى
من 3 الى 5 بيضات حسب الموجود
الطريقه
بخلط المقادير فى الخلاط
نحط البيض مع الفانيليا و نضربهم فى الخلاط حوالى 5 دقايق و بعدها نضيف اللبن و السكر و نستمر فى الخلط و بعدين نحط السمن اى نوع و نستمر فى الخلط مثلا 10 دقائق ـــــ 000 فى ناس بتضيف بشر برتقال بيدى نكهه حلوه للكيك 000 اثناء الخلط فى الخلاط ــ ـــ نصب الخليط ده فى طبق عميق و نبتدى نضيف الدقيق المنخول كوب ورا كوب لحد ما نخلص كمية الدقيق اللى عندنا و ننخل مع الدقيق كيس البيكنج بودر ـــــــــــــ و بعدين نقلب بخفه عشان الهوا يدخل الكيك و يخليها تنفش معانا و نضيف الزبديه و نقلب برضه ــــ التقليب بيكون على شكل نصف دائره و نقطعها بالملعقه و هكذا يعنى مش تقليب على هيئة دائره كامله ــــ ندهن صينيه متوسطة الحجم سمن الاول و بعدها دقيق حتى يغطيها ولو صينيه تيفال يكون احسن برضه ولو ان حتى التيفال بدهنها برضه و نصب فيها الخليط ده و نرش زبيب على الوجه هو بعد ما تستوى هيدخل جوه الكيك من نفسه و بيكون الفرن مسخن قبلها بحوالى ربع ساعه على درجة 180 درجه تدخل الفرن من نص ساعه الى 45 دقيقه و ملحوظه هامه اوعى اوعى اوعى تفتحى الفرن قبل مرور 20 دقيقه على الاقل عشان الكيك يعلى معاكى و يستوى مظبوط ـــــ عشان تعرفى هى استوت والا لا تغرزى سكين فى قلب الصينيه ولو طلعت نضيفه من غير عجين تبقى استوت ولو لسه بتطلع بشوية عجين تبقى محتاجه تستوى شويه كمان ـــــ بعد ما تخرج من الفرن نستنى تبرد شويه و بعدين نقطعها و ممكن تجمليها بكريم شانتيه لو عايزه او صوص شوكولا او من غير اى حاجه خالص هى بتطلع جميله اوى بجد .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دموع تائبة
عضو ملكي
عضو ملكي
دموع تائبة


عدد المساهمات : 2108
تاريخ التسجيل : 21/11/2010

كيكه جميله  Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيكه جميله    كيكه جميله  Icon_minitimeالثلاثاء 16 أغسطس 2011 - 6:25

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أريج
عضو ملكي
عضو ملكي
أريج


عدد المساهمات : 5089
تاريخ التسجيل : 02/08/2010
العمر : 31

كيكه جميله  Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيكه جميله    كيكه جميله  Icon_minitimeالثلاثاء 16 أغسطس 2011 - 17:39

تسلم الايادىyosra.2020


عدل سابقا من قبل أريج في الأربعاء 17 أغسطس 2011 - 16:27 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حنين حسين
عضو مميز
عضو مميز



عدد المساهمات : 80
تاريخ التسجيل : 13/04/2011

كيكه جميله  Empty
مُساهمةموضوع: رد: كيكه جميله    كيكه جميله  Icon_minitimeالأربعاء 17 أغسطس 2011 - 3:52

بارك الله فيكم(دموع_أريج)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كيكه جميله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كيكه الشيكولاته
» للحصول على كيكه مرتفعه ورائعه
» قصه جميله قوي
» قصه جميله جميل
» كلمات جميله جدا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الدكتور ياسر عبدالله :: الرُكن الاجتماعي :: الرُكن الاجتماعي :: المطبخ نفس وفن ومهاره-
انتقل الى: