احيانا بنواجه مشكلة لما بنشترى العيش الفينو او الكيزر وانتوا عارفين ايه بيحصل للعيش الفينو لو بات بيجيله شلل على طول واحيانا مش بنلحق المخبز بيكون العيش خلص
انا عندى الحل ....احنا ممكن نعمل العيش الفينو والكيزر فى البيت وطريقه سهلة جداااااااا تعالوا نشوف الطريقه بسرعه.....
المقادير
1-نصف كيلو دقيق +ذرة ملح
2-1 ملعقه صغيرة سكر
3-قطعة خميرة بيرة بحجم عين الجمل
4ـ1ملعقه كبيرة زبد او سمن
5ـ1 كوب لبن او ماء دافىء
6ـ1 بيضه
الطريقه:
يفرك الدقيق مع ملعقة السمن او الزبد حتى تختفى تماما
ترب البيضه وتضاف الى الدقيق والزبد
تدعك الخميرة مع ملعقة السكر حتى تسيل ثم يضاف اليها اللبن او الماء الدافىء
تترك الخميرة حتى تخمر ثم يضاف الى الدقيق والبيض
يعجن الخليط جيدا ثم يلت لتوزيع الخميرة وتترك العجينة حتى تخمر
تشكل العجينة الى قطع متساوية دائرية"العيش الكيزر"
او صب العجينة فى قالب كيك مدهون"العيش الصندوق"
او تشكل على شكل اسطوانه مع عمل شقوق على الوجه" العيش الفينو"
حتى يخمر ويتضاعف حجمه
ترص الوحدات فى صاج مدهون بالسمن ويدهن الوجه بالبيض المخفف باللبن او بالماء والملح
يرج الصاج فى فرن حار جدااا حتى ينضح
وادعولى .......