خطوات عمل البفتيك المقلي
المقادير:
-نص كيلو لحم بفتيك
-بصلتين متوسطين مقطعين شرايح
-اربع فصوص ثوم مقطعه شرايح
-نص ليمونه
-مقدار غطاء خل
-معلقه ملح
-ربع معلقه فلفل اسود
-ربع معلقه بابريكا
-ربع مععقة- قرفه
-ربع معلقه بهارات لحم
طبعا معالق التوابل بتكون صغيره اللي هي معالق الشاي
خلطه البانيه:
-بيضتين-نص كوب لبن حليب،رشه ملح وفلفل اسود،بقسماط
ملاحظه:التوابل ممكن تغيريها براحتك حسب المتوفر عندك اهم حاجه والثابتين الملح والفلفل الأسود
الطريقه:
-هنغسل اللحم بالميه ونصفيه من ميتو
هنحط مقادير التتبيله كلها علي بعض ونقلبها بأيدينا
-نحط التتبيلبه علي اللحمه ونقلبهم مع بعض
نحطهم في كيس ونقفلو كويس وعلي فكره الكيس بيسرع التتبيل يعني لو مستعجله علي الحاجه وعاوزاها تتبل بسرعه حطيها في كييس وندخلها الثلاجه علي الاقل ساعتين ده اقل حاجه وكل ما زودتي المده هيكون احسن عشان اللحمه يبقي طعمها احسن واطري انا سبتها ليله كامله
-تاني يوم بقي او بعد ساعتين او 4 او حسب ما سبتيها بالتتبيله هنطلع اللحم ونجهز بقي الطبقه اللي هتلزق اللحم بالبقسماط وهي مقاديرها عباره عن بيضتين ونص كوب لبن ورشه ملح ورشه فلفل اسود
-هنحط اللبن والبيض ورشه الملح والفلفل علي بعض في طبق
-نقلبهم كويس جدا بالشوكه
-البقسماط بقي انا بستخدم الجاهز ده بصراحه بيدي نتيجه جميييله،انتو ممكن تستخدمو بقسماط عادي بس لو هتستخدمو بقسماط عادي اخلطوه بحبه دقيق صغيرين
-نحط البقسماط في الطبق وعليه يجي ربع معلقه صغيره ملح ورشه فلفل اسود وزي ما اتفقنا لو هنستخدم البقسماط السايب حطولوه حبه دقيق صغيرين ومعاه ملح وفلفل اسود وممكن بقي حبه توابل من اللي حطتوها علي اللحم بس انا بستخدم البقسماط الجاهز ده وبكتفي بتتبيله بملح وفلفل اسود فقط
هقلب البقسماط في بعضه
-هنا كل حاجه عندنا بقت جاهزه البقسماط والبيض المخلوط بللبن واللحمه المتبله نبدأ بقي الشغل
)
-هننشل اللحم من التتبيله وهتلقيها بتتشال بسهوله جدا من اللتتبيله لاننا مقطعين البصل والثوم شرايح وهحط اللحم في خليط البيض و اللبن
وبعدين هحط اللحم في خليط البقسماط
واقلب اللحم علي الناحيه التانيه
-والخطوه المهمه هما اني اضغط علي اللحم كويس قوي قوي عشان مش تفك مني بالقليه واحطها بين ايدي الاتنين كأني بسقف عليها
-هنا بقي غلفتو وعندك حلين لو عاوزه تعمليه علطول حطيه بالفريزر نص ساعه لو محضراه بدري وقدامك اكتر من ساعه لحد ما تقليه خليه بالثلاجه ساعتين تلاته براحتك بقي حطيه بالثلاجه والخطوه ديه مهمه اوي انك تحطيه بالثلاجه عشان طبقه البقسماط مش تفك اما يتقلي انا حطيتو بالفريزر نص ساعه
-بعد نص ساعه هطلعوا من الفريزر عشان اقليه ومرحله القلي مهمه جدا برضو في نجاح البفتيك
نحط زيت غزير ونسخنو علي نار عاليه لازم يسخن كويس وممكن اختبرو اني احط فيه طرف بفتيك اذا عمل تشششش يبقي سخن كويس معملش استني عليه كمان شويه واجرب تاني عمل تششش تمام احط البفتيك
-أما ياخد لون اقلبو علي الناحيه التانيه
-مجرد ما ياخد لون من الناحيتين هيكون استوي هطلعوا من الزيت بشوكه او مقصوصه
نطلعهم علي مناديل عشان يمتص الزيت الزايد
-هيكون مقرمش من بره وطري من جوه ولو حابينو طري كلو او حسيتو نفسكم نشفتوه اول ما يطلع غطوه بورق الومنيوم هيطري
ويقدم بألف هنا وشفا .